Alles over een uitvaart in Amstelveen

Uitvaartvervoer in Amstelveen

De meeste overledenen worden in een traditionele rouwauto vervoerd op de dag van de uitvaart. De auto’s zijn meestal zwart, wit of grijs en worden gevolgd door soortgelijke volgauto’s. Maar het komt steeds vaker voor dat families er voor kiezen om gebruik te maken van bijzondere vormen van rouwvervoer. In Amstelveen valt op het gebied van rouwvervoer heel wat te kiezen. Daardoor kan ook het rouwvervoer een bijdrage leveren aan het creëren van een persoonlijke uitvaart.

Er zijn diverse soorten gemotoriseerde uitvaartvervoersmiddelen maar er kan ook worden gekozen voor vervoersmiddelen die worden voortgetrokken door mensen of bijvoorbeeld paarden. Wat te denken van een speciale rouwkoe? Om een indruk te geven van de diverse mogelijkheden staan hieronder een aantal films met voorbeelden.

Uitvaartbus

De rouwbus uit deze film is afkomstig uit Amsterdam en wordt regelmatig gebruikt in Amstelveen. Er is ruimte voor meerdere familieleden en de kist met de overledene. Zo kan men de laatste rit steeds bij de overledene blijven. De rouwbus is ook voorzien van faciliteiten die het mogelijk maken om een uitvaartplechtigheid op een speciale locatie te houden.


Motor of trike

Liefhebbers van motoren of trikes kunnen de overledene vervoeren met deze speciale aanhangwagen waar de kist op geplaatst kan worden. Hij kan worden gehuurd met chauffeur maar het is ook mogelijk om de aanhangwagen achter de eigen motor of trike te plaatsen.


Uitvaart Harley Davidson

Deze uitvaart Harley Davidson van Hesselmans International wordt regelmatig gebruikt bij uitvaarten.


Hotrod rouwauto

Deze Hotrod rouwauto is uniek in Nederland. Deze Hotrod heeft suïcidedoors en een enorme dodehoek! Het is een rouwauto die voor heel wat bekijks zorgt.


Roze rouwauto

De roze rouwauto wort meestal gebruikt bij uitvaarten van jonge meisjes. Maar ook voor speciale roze-uitvaarten wordt deze mooi gekleurde rouwauto ingezet. De roze rouwauto is te zien vanaf 3.30 min)

Rouwfiets

Fietste de overledene altijd graag door Amstelveen? Dan kan de rouwfiets een mooi rouwvervoersmiddel zijn. De familie kan er bijvoorbeeld voor kiezen om met zijn allen te fietsen naar begraafplaats Zorgvlied.


Loopkoets

De loopkoets kan worden gebruikt om kleine afstanden te overbruggen. Langer is natuurlijk ook mogelijk maar men moet er wel rekening mee houden dat de stoet zich in wandeltempo verplaatst dat kan dus wat lang duren als er grote afstanden overbrugt moeten worden. De loopkoets kan worden voortgeduwd door meerdere mensen en er is plek om kleine kinderen te laten zitten naast de kist of om er bloemstukken op te plaatsen.


Leentje de rouwkoe

Leentje de rouwkoe heeft nog niet heel vaak gelopen door Amstelveen. Maar als er echte koeienliefhebbers zijn die na hun dood naar hun laatste rustplaats gebracht willen worden door Leentje dan is dat mogelijk.