Alles over een uitvaart in Amstelveen

Crematorium Amstelveen

Sinds mei 2016 kan er in Amstelveen worden gecremeerd op begraafplaats Zorgvlied. Zorgvlied beschikt over een uniek crematorium dat Crematorion wordt genoemd.

Het Crematorion is feitelijk de huisvesting van de crematieoven en benodigde technische ruimten. En kenmerkt zich door een vormgeving gericht op de aanwezigheid van begeleidende nabestaanden en genodigden. Het Crematorion van Zorgvlied (16 meter hoog) geeft, door haar vormgeving, allure aan het cremeren en draagt bij aan de persoonlijke invulling en zingeving van een crematieplechtigheid. Het biedt nabestaanden de mogelijkheid om tot het laatste moment bij de overledene te zijn.

Plaats waar lichaam wordt verbrand

In een crematorium wordt de overledene gecremeerd (verbrand). Dat gebeurd in speciale crematieovens die op hoge temperatuur worden gebracht. De crematieovens zijn aangesloten op speciale filtersystemen die er voor zorgen dat er helemaal geen schadelijke stoffen worden uitgestoten. Een crematie duurt doorgaans ongeveer vijf kwartier.

In de infotheek van Uitvaart.nl is uitgebreide informatie te vinden over alle techniek die komt kijken bij een crematie. Er is te lezen hoe warm een oven wordt en hoeveel as er overblijft van een overledene. Op de site is ook te zien hoe een crematieoven er uit ziet en hoe deze werkt. Kijk in het hoofdstuk De crematieoven voor uitgebreide informatie.

De plechtigheid

Voor de crematie in het Crematorion kan de uitvaartplechtigheid worden gehouden in de aula van Zorgvlied. Het is ook mogelijk om de plechtigheid te houden op een andere locatie. Na de plechtigheid kunnen de nabestaanden met de belangstellenden naar het Crematorion om daar aanwezig te zijn bij het invoeren van de kisten in de crematieoven.

Nadat de overledene is ingevoerd in de oven kan er een condoleance worden gehouden. Dit kan in de koffiekamer van Zorgvlied maar men kan er ook voor kiezen om de condoleance op een andere locatie te houden.

Tarief Crematorion Zorgvlied

Kosten crematie, alleen de technische crematie dus niet inclusief plechtigheid en/of condoleance:

Ma t/m za voor 18.00 uur 790 euro
Ma t/m vrij na 18.00 uur 1090 euro

Adressen crematorium Amstelveen en regio

Inwoners van Amstelveen kunnen voor een crematie terecht op Zorgvlied, maar men kan ook gebruik maken van een crematorium in de omgeving.

Zorgvlied
Amsteldijk 273
1079 LL Amsterdam
T 020 - 540 49 27
www.zorgvliedonline.nl

De Nieuwe Ooster
Kruislaan 126
1097 GA Amsterdam
Bezoekadres kantoor: Rozenburglaan 5
T 020 ? 60 80 608
www.denieuweooster.nl

Westgaarde
Ookmeerweg 273-275
1067 SP Amsterdam
T 020 - 410 66 66
www.westgaarde.nl

De Nieuwe Noorder
De Nieuwe Noorder
Buikslotermeerdijk 83
1025 WH Amsterdam
T 020 - 636 03 90
www.denieuwenoorder.nl

Crematorium Uithoorn
Noordammerweg 40
1424 NX Uithoorn
T 0297-563455