Alles over een uitvaart in Amstelveen

Condoleance locaties in Amstelveen

Meestal wordt na de uitvaartplechtigheid de condoleance gehouden. Dit is traditioneel gezien het moment waarop de belangstellenden van de uitvaart de directe nabestaanden condoleren met het verlies van hun dierbare. Vroeger zag vrijwel elke condoleance er bijna hetzelfde uit, maar tegenwoordig willen families de condoleance naar eigen wens en smaak invullen.

Soms wil de familie tijdens de condoleance liever niet dat ze alle belangstellenden een hand moeten geven. Dat komt omdat de directe nabestaanden na de uitvaartplechtigheid vaak heel moe zijn. Ze hebben een aantal hele zware en emotionele dagen achter de rug en willen dan even rustig kunnen zitten na de uitvaart. Voor hen is het dan vermoeiend om eerst een hele tijd in een rij te moeten staan om iedereen een hand te geven. Vaak vraagt de uitvaartondernemer aan het einde van de dienst aan de belangstellenden om de familie even rustig te laten zitten en om dan in de dagen na de uitvaart de condoleances thuis over te brengen.

Bier, wijn en bitterballen

Bij de meeste condoleances die tegenwoordig worden gehouden heeft de koffie en cake plaatsgemaakt voor meer eigentijdse catering. Mensen wonen steeds vaker ver van elkaar af waardoor men elkaar soms voor langere tijd niet ziet. Daarom willen mensen na een uitvaart vaak rustig bijpraten met elkaar.

Nabestaanden kunnen de condoleance helemaal naar eigen wens en smaak invullen. Soms willen mensen tijdens de condoleance uitgebreid met elkaar eten. Ze bieden de belangstellenden bijvoorbeeld een heel buffet aan. Vaker kiest men ervoor om samen een borrel te drinken waarbij bittergarnituur wordt geserveerd.

Soms wordt er tijdens de condoleance nog kort gesproken, bijvoorbeeld om iedereen te bedanken voor de steun. Maar het kan ook dat er geen toespraken worden gehouden. Als de familie wil kan er tijdens de condoleance ook (live) muziek worden (af)gespeeld.

Wat ook vaak voorkomt is dat tijdens de condoleance iets wordt geserveerd waar de overledene heel erg van hield. Een andere mogelijkheid is om samen het glas te heffen om te toosten op het leven van de overledene.

Condoleance in uitvaartcentrum

De meeste uitvaartondernemers die een uitvaartcentrum hebben in Amstelveen bieden ook de mogelijkheid aan om een condoleance te houden. Het uitvaartcentrum beschikt over een goede keuken en een koffiekamer waar families samen kunnen zijn na de uitvaart. De uitvaartondernemer zal er voor zorgen dat de condoleance helemaal naar wens van de familie ingevuld wordt. Men kan van te voren afspraken maken over de beschikbare tijd. Het uitvaartcentrum kan daar dan rekening mee houden in hun planning.

Condoleance op Zorgvlied

Begraafplaats Zorgvlied biedt diverse mogelijkheden om na de begrafenis de condoleance te houden op Zorgvlied. De catering kan helemaal naar wens worden ingevuld. Een bijzondere optie die Zorgvlied ook biedt is dat belangstellenden bij het graf een borrel kunnen drinken. Daarvoor beschikt Zorgvlied over een mobiele wagen waar drank en hapjes geserveerd kunnen worden.

Op Zorgvlied is een goede planning belangrijk zodat iedereen de condoleance kan houden naar eigen wens en smaak. Als families van te voren denken dat ze wat langer gebruik willen maken van de faciliteiten van Zorgvlied dan kan men dat aangeven. Zorgvlied zorgt er dan voor dat de planning daarop wordt aangepast.

Condoleance in het crematorium

Als de overledene wordt gecremeerd dan is het mogelijk om direct na de plechtigheid samen te komen in de koffiekamer van het crematorium. Ook hier kan men de catering geheel naar eigen wens en smaak invullen. Men kan kiezen voor bijvoorbeeld een standaard koffietafel met lekkere koeken of voor een broodbuffet met luxe broodjes. Natuurlijk is het ook mogelijk om een borrel te houden met bittergarnituur.

Omdat elk crematorium werkt met een strakke planning is het ook hier belangrijk om van te voren goed na te denken over de duur van de condoleance. Vaak is het lastig om ter plaatse meer tijd te huren. Het kan daarom verstandig zijn om van te voren ruim tijd in te huren. Daar zijn overigens wel kosten aan verbonden, uw uitvaartondernemer weet precies wat de mogelijkheden zijn.

Condoleance in kroeg of restaurant

In Amstelveen zijn veel mooie sfeervolle kroegen en restaurants die gebruikt kunnen worden als locatie voor de condoleance. Als de familie bijvoorbeeld kiest om samen te gaan eten na de uitvaart dan kan het een goede optie zijn om de condoleance te houden in een restaurant. De uitvaartondernemer kan met de locatie van keuze overleggen over de gewenste invulling en over wat er geserveerd wordt.

Soms vinden mensen het ook prettiger om na de uitvaart niet langer te verblijven in het crematorium, uitvaartcentrum of op de begraafplaats. Ze willen liever samen zijn op een locatie die niet uitvaart gerelateerd is. Het is voor hen vaak minder beladen om te verblijven op een plek waar ze in het gewone leven ook komen. Het kan daarbij natuurlijk ook heel bijzonder zijn om de condoleance te houden in de stamkroeg van de overledene of in het restaurant waar de overledene zo graag kwam.

Condoleance in Stadsschouwburg Amstelveen

Regelmatig worden condoleances en uitvaartplechtigheden gehouden in de Stadsschouwburg in Amstelveen. Dit is een prachtige locatie die over alle faciliteiten en diverse ruimtes beschikt waar de condoleance gehouden kan worden. Het is natuurlijk ook een locatie die bijzonder geschikt is voor een condoleance waar live muziek wordt gespeeld. De catering kan helemaal naar wens van de familie worden afgestemd. Kijk voor de mogelijkheden op de website van de Stadsschouwburg Amstelveen.

Thuis condoleren

Als er thuis voldoende ruimte is dan kan de condoleance ook thuis worden gehouden. Er moet dan doorgaans wel veel worden geregeld om er voor te zorgen dat iedereen goed ontvangen kan worden. Denk bijvoorbeeld aan de catering, voldoende zitplaatsen, garderobe etc. Uw uitvaartondernemer weet precies wat er allemaal geregeld moet worden en kan helpen om de condoleance te organiseren. Soms denken mensen dat ze een thuis condoleance eenvoudig even tussendoor kunnen regelen. Maar vaak is dat niet mogelijk omdat de familie in de dagen tussen het overlijden en de condoleance al heel druk is met het voorbereiden van de uitvaartplechtigheid. Het is in die moeilijke dagen bijna geen doen om zelf ook nog eens een condoleance voor te bereiden waar alle belangstellenden goed ontvangen kunnen worden.

Online condoleren

Families die belangstellenden de gelegenheid willen bieden om online hun condoleance over te brengen kunnen een gratis register aanmaken op Condoleance.nl. Het register blijft twee maanden zichtbaar, daarna kan de familie het hele register gratis uitprinten of opslaan op hun computer. Ook is het mogelijk om een boekje te laten maken van het register. Als de familie wil dat het register ook na twee maanden nog zichtbaar blijft dan kan dat tegen betaling van een geringe vergoeding voor de hosting van het register.